روش های یادگیری زبان در خانه
اگر از آن دسته افرادی نیستید که فکر میکنید برای یادگیری زبان حتماً باید به کلاس بروید، میتوانید در مورد روش های یادگیری زبان در خانه تحقیق کنید. ما این کار را برای شما انجام دادهایم. روشهایی برای اینکه انگلیسی را یاد بگیرید در اینجا آموزش داده میشود که میتواند به شما کمک کند.
یادگیری زبان در خانه چند مزیت عمده دارد.
اول اینکه هزینههای زیاد کلاسهای زبان را ندارد. دوم اینکه میتوانید بدون استرس و با تمرکز زیاد اما با اراده و تمرین فراوان، به راحتی زبان باد بگیرید. البته یادگیری زبان در کلاس هم مزایای خودش را دارد. مثل تمرین با سایر دوستان، فضای رقابتی سالم، تلفظ صحیح و اصولی و تمرینات اجباری.
اما بازهم بسیاری از افراد هستند که به دلایل گوناگون میخواهند یادگیری زبان در خانه را امتحان کنند
چرا یادگیری زبان در خانه؟
همانطور که احتمالاً میدانید، یادگیری زبان در خانه از سه جهت میتواند مفید باشد.
یک: از نظر زمانی
با یادگیری زبان در خانه دیگر ناچار نیستید ساعتها وقتتان را در ترافیک و رفت و آمد به محل کلاس زبان تلف کنید.
به جای همان وقتی که برای رفت و آمد میگذارید، میتوانید در خانه تمرین کنید.
دو: از نظر دسترسی
در خانه میتوانید به منابع فراوان دسترسی داشته باشید و مهمتر از همه اینکه با تمرکز کامل و بدون استرس به یادگیری بپردازید.
سوم: از نظر راحتی
شما در خانه راحت راحت هستید میتوانید هر وقت خسته شدید، قهوهای بنوشید، چرخی در اتاق بزنید یا حتی صدای موسیقی را زیاد کنید. میتوانید کمی روی مبل لم بدهید و به خودتان بابت تلاشتان پاداش بدهید. یک میوه، کیک یا یک بازی کامپیوتری!
بهترین روش های یادگیری زبان در خانه
از نظر علمی واقعاً نمیشود برای همه یک نسخه واحد پیچید.
ممکن است شما مغزتان طوری طراحی شده باشد که با کتاب بهتر یاد بگیرید. ممکن است حافظه شما کاملاً تصویری باشد و با ویدئو و صوت بهتر زبان را به خاطر بسپارید و ممکن است تلفیقی از این دو روش برای شما مناسب باشد. سیاههای از روش های یادگیری زبان در خانه را برای شما آماده کردهام.
تماشای ویدیو
یکی از بهترین و زیاد توصیه شده ترین (!) روش های یادگیری زبان در خانه تماشای ویدیو است؛ اما چه ویدئویی؟
اگر فیلم باز باشید، با فیلمهای زیرنویس آشنایید.
میخواهم به شما بگویم دیدن فیلمهای هالیوودی و خارجی با زیرنویس فارسی اصلاً کمکی به یادگیری زبان نمیکند. دو کار میتوانید انجام دهید. یا فیلم را با زبان اصلی و با زیرنویس انگلیسی تماشا کنید. یا زیرنویس را کلاً ببندید و فقط با صدای اصلی فیلم را تماشا کنید. شاید در اوایل یادگیری کمی اذیت شوید و مفهوم جملات را متوجه نشوید؛ اما هرگز ناامید نشوید. بعد از دیدن چندین فیلم خودتان متوجه میشوید که چقدر در فهم مفاهیم جملات و کلمات حرفهایتر شدهاید.
راستی یک کار دیگر هم میتوانید بکنید. با فیلمهایی شروع کنید که قبلاً دوبله فارسی یا زیرنویس فارسی آن را دیدهاید و از موضوع فیلم آگاهی و پیش زمینه دارید. به این ترتیب تمام تمرکزتان صرف یادگیری زبان میشود.
چه ویدیویی ببینیم؟
دیدن ویدیو به شدت به یادگیری زبان در خانه کمک میکند؛ اما اینکه چه محتوای ویدئویی ببینیم، موضوع مهمی است:
دیدن فیلم، سریال، کارتون و انیمیشن
انواع و اقسام فیلمها میتواند به شما کمک کند.
مثلاً خانواده سیمپسونها یک انیمیشن جذاب و جالب است. سیمپسونها خانوادهای هستند که در یک شهر خیالی به نام اسپرینگفیلد زندگی میکنند. خوبی این مجموعه انیمیشن این است که با جنبههای مختلف زندگی روزانه مثل کار، مدرسه، تحصیل، مارهای روزمره و سفر و حتی اصطلاحات مختلف فرهنگی آشنا میشوید.
دایره واژگانتان با این سریال به خوبی تقویت میشود.
نقش اصلی داستان سیمپسونها هومر است. هومر یک بازرس دست و پا چلفتی و با نمک است که در یک نیروگاه هستهای مشغول کار است. همسر هومر، مارج و سه فرزندشان هم دیگر نقشهای اصلی این برنامه هستند. تعداد کاراکترهای این سریال بسیار زیاد است.
اخبار انگلیسی تماشا کنید
اگر اهل ماهواره (!) نیستید، میتوانید از شبکه خبری انگلیسی زبان ایران به نام پرس تی وی استفاده کنید. فهمیدن مفهوم اخبار در ابتدای امر کمی سخت است؛ اما خوبی اخبار این است که با استفاده از تصاویر میتوانید بهتر مفاهیم را درک کنید. یک حسن دیگر اخبار انگلیسی دیدن سرعت یادگیری بالاست. گویندگان خبر در اغلب اوقات تند صحبت میکنند. درست مثل تندخوانی در مطالعه کتاب، تند شنیدن هم میتواند به شما در یادگیری سریعتر یاری برساند.
پیشنهاد من این است: با روزی ۱۵ دقیقه اخبار دیدن شروع کنید.
آموزشهایتان را انگلیسی ببینید
اگر اهل آموزش و یادگیری هستید، این آموزشها را به زبان انگلیسی ببینید.
این همه اساتید هستند که محتوای رایگان در سایتهایشان موجود است.
از آنها استفاده کنید. اگر نمیدانید از کجا بیاورید، به سرویسهای اشتراک ویدئو سری بزنید. آپارات نسخه ایرانی و یوتیوب نسخه فرنگی مثالهای خوبی هستند. البته برای باز کردن یوتیوب باید فیلترشکن داشته باشید.
اگر به دنبال منابع ویدئویی دیگری برای یادگیری زبان انگلیسی هستید، FluentU را هم امتحان کنید. این سایت یک مجموعه بزرگ از ویدئوهای انگلیسی دارد که از منابع دنیای واقعی مثل کلیپهای موسیقی، برنامههای تلویزیونی، تریلرهای فیلم، اخبار و سخنرانیهای الهامبخش گرفته شدهاند.
گوش دادن به محتواهای صوتی انگلیسی
صوت هم مثل ویدئو میتواند برای یادگیری زبان در خانه به شما کمک کند.
صوت اتفاقاً میتواند از فیلم هم مهمتر باشد. چون در ویدئو، شما خودتان تصویر را میبینید؛ اما در صوت شما خودتان هم گاهی مجبور میشوید تصویرسازی کنید و همین امر باعث فعالتر شدن و تمرکز بیشتر مغز برای یادگیری زبان در خانه میشود.
چه صوتی گوش بدهیم؟
محتواهای صوتی را هم مثل محتواهای ویدئویی از درگاههای گوناگونی میتوانید بیابید. معمولاً افرادی که شنوندههایی خوبی هستند سریعتر به یک زبان دیگر مسلط میشوند.
تقویت مهارتهای شنیداری به شما کمک میکند تا راحتتر مکالمه دیگران را متوجه شوید.
در خیلی از موارد با گوش کردن به زبان انگلیسی چیزهای بیشتری یاد میگیرید تا با صحبت کردن. با بعضی از راهکارهایی که به بهبود مهارت شنیداری شما در منزل کمک میکند، آشنا شوید.
موسیقی انگلیسی گوش بدهید
اگر جزو آن دسته از افرادی باشید که از موسیقی لذت میبرید، حتماً در کلکسیون و گالری گوشی خود آلبومهای انگلیسی خوب ذخیره و هر روز به چندتا از آنها گوش کنید.
آهنگهای انگلیسیتان را گوش کنید، آنها را ترجمه کنید و هرچه اصطلاح و واژه در آنها میبینید سعی کنید به خاطر بسپارید. حتی میتوانید متن آهنگها را پرینت بگیرید و همراه خواننده بخوانید.
رادیو اینترنتی گوش کنید
شاید بگویید: «آخه کی دیگه به رادیو گوش میده؟»؛ اما اشتباه میکنید! در گوگل عبارات Talk Radio یا listen to radio online را سرچ کنید و با دنیایی از کانالهای رادیویی انگلیسی آشنا شوید.
این کانالها از اخبار گوناگون، فروش و بازاریابی و مباحث تخصصی را در بر میگیرند.
در ماشین به هنگام رانندگی یا گیر افتادن در ترافیک از آنها استفاده کنید.
پادکستهای حرفهای گوش بدهید
پادکستها به دلیل اینکه ویرایش و تدوین میشوند، از رادیو هم پراهمیتترند. پادکستهای آموزشی سطح بندی شده هم میتواند به کارتان بیاید.
پادکستها با بیانی واضح و سرعت استاندارد به شما یاری میرساند تا درک عمیقتر و آموزش با کیفیتتری از زبان انگلیسی داشته باشید.
کتابهای صوتی را دریاب!
اگر وقت یا حوصله خواندن کتابهای انگلیسی ندارید میتوانید فایلهای صوتی آنها را گوش کنید.
در گوگل سرچ کنید: free audiobooks.
هزاران کتاب صوتی رایگان میتوانید دانلود کنید. اغلب کتابهای صوتی انگلیسی درست مثل پادکستها، سطح بندی شده و دارای استاندارد هستند و به شدت به تصویرسازی شما هم کمک میکنند. کتاب صوتی را حتماً امتحان کنید و سعی کنید در دل داستان خود را پیدا کنید.
محتوای نگارشی انگلیسی
منظور از محتوای نگارشی همان کتاب است. سعی کنید چندین کتاب انگلیسی زبان (ترجیحاً مشهور) در کتاب خانه خود داشته باشید.
گرامر، کمی دوست نداشتنی است!
احتمالاً شما هم از گرامر چندان خوشتان نمیآید؛ اما سعی کنید در کنار بهبود دایره واژگان، وقتی را به یادگیری گرامر انگلیسی اختصاص دهید. رفتن به دل گرامر و آشنایی با ریشههای کلمات واقعاً جذاب و لذتبخش است؛ اما شاید در ابتدا کمی ناخوشایند باشد.
این عادت را در خود ایجاد کنید. یادگیری گرامر انگلیسی مثل یه بازی است؛ بنابراین از گرامر یک غول برای خودتان نسازید. یک کتاب گرامر خوب مثل English Grammar in Use بردارید و به خود تعهد دهید که دستکم هفتهای ۲ درس از آن را یاد بگیرید.
گرامر
از مجموعه کتابهای انگلیسی عمومی حتماً استفاده کنید
استفاده از مجموعه کتابهایی مثل American English File به شما یاری میرساند تا به برنامه مطالعهتان ساختاری منطقی و با برنامه بدهید.
این مجموعه کتابها علاوه بر اینکه موضوعات متنوع و زیادی را پوشش میدهند، منبع خوبی برای تمرین مهارتهای چهارگانه زبان انگلیسی هم هستند. به خاطر داشته باشید استفاده از این مجموعه کتابها تنها بخش کوچکی از برنامه مطالعه شماست و نباید تمام وقت خود را صرف آن کنید.
کرم کتاب شوید
بسیاری از کسانی که به دنبال یادگیری زبان در خانه هستند، واقعاً نمیدانند که درگیر شدن با زبان و غرق شدن در آن تا چه اندازه مهم است. ایضاً کتاب خواندن و به قول معروف «کرم کتاب شدن» هم همین طور است.
بهبود دایره واژگان انگلیسی
کلیدیترین نکته برای یادگیری زبان در خانه افزایش دایره واژگان است. شما هرچقدر دایره واژگان قویتری داشته باشید و کلمات بیشتری بلد باشید، حتی با وجود گرامر ضعیف هم میتوانید گلیمتان را از آب بیرون بکشید. این راهها برای بهبود دایره واژگان، راهگشا هستند:
همه جا را کلمه باران کنید
سعی کنید جایی که بیشترین وقتتان را در آن میگذرانید، کلمه باران کنید. افراد با دیدن تصاویر و به صورت بصری مطالب را فرا میگیرند. یادگیری بصری و تکرار در دیدن کلمات به یادگیری زبان آموزشها بسیار کمک میکند. در ابتدا میتوانید هر کلمه و معنای آن را روی استیکر (کاغذ پشت چسب دار) بنویسید و به دیوار اتاق بزنید. در سطوح بالاتر لیستهای ۱۰ کلمهای با موضوعات مرتبط درست کنید و همین کار را تکرار کنید. از اعضای خانواده یا دوستانتان خواهش کنید هر هفته یک امتحان کوتاه شفاهی از کلماتی که یاد گرفتهاید از شما بگیرد.
جعبه لایتنر عالی است
جعبه لایتنر یکی از راههای خوب برای بهبود دایره واژگان است. این جعبه فوق العاده شما را مجبور میکند تا هرروز به آن سر بزنید و کلمات انگلیسی یاد بگیرید. برای آموزش استفاده از این جعبه در گوگل سرچ کنید: چطور از جعبه لایتنر استفاده کنیم؟
از وبسایت های آموزش زبان لیست کلمات تهیه کنید
یادگیری کلمات جدید به صورت موضوعی راهکار خیلی خوبی است. ساختن لیست کلمات زمان زیادی میبرد و خیلی از کتابها ممکن است کلماتی را پوشش بدهند که به درد شما نخورد. یکی از بهترین سایتها برای آموزش زبان هم سایت بی بی سی است.
وبسایت هایی مثل Manythings.org لیست کلمات با دسته بندی موضوعی مختلف دارد.
از برنامههای رایگان موبایل استفاده کنید
یادتان باشد از همان ابتدا که تصمیم به یادگیری زبان گرفتید، اصلاً لزومی ندارد پول خرج کنید و کلاس بروید. برنامههای رایگان زیادی برای یادگیری لغات انگلیسی وجود دارد. اکثر این برنامهها به شما اجازه میدهند تا لیست کلمات خودتان را بسازید یا از لیست کلمات کاربرهای دیگر استفاده کنید.
مثلاً Wordsteps یکی از این برنامههاست که به شما اجازه میدهد تلفظ صحیح کلمات را هم به صورت صوتی بشنوید. از گوگل ترنسلیت هم برای تلفظ صحیح کلمات استفاده کنید.
فقط یادتان باشد نیازی نیست روزانه ۲۰۰ کلمه جدید یاد بگیرید. واقعاً یادگیری روزانه ۸ الی ۱۰ لغت جدید هم کافی است. به شرطی که پیوسته و ادامه دار باشد.
تعامل با افراد دیگر بسیار کمک کننده است
یکی از مشکلات اصلی یادگیری زبان در خانه عدم وجود هم صحبت به زبان انگلیسی است. بدون تردید یادگیری زبان در خانه و یا هرجای دیگر بدون تعامل با دیگران کمی دشوار است. حال چه کار کنیم؟
معلم آنلاین داشته باشید
اکنون در حدود نیمی از آموزش در سطح جهان به صورت آنلاین برگزار میشود. میتوانید با استفاده از برنامههایی نظیر اسکایپ با یک استاد به صورت آنلاین در ارتباط باشید. این روش هزینه کمتری در مقایسه با معلم حضوری دارد و از نظر زمان بندی معمولاً انعطاف پذیر تر است. هرچند بعضیها هنوز هم یادگیری حضوری را کارآمدتر ارزیابی میکنند.
در تلگرام یا واتساپ گروه انگلیسی راه بیندازید
با دوستان یا افراد فامیل یک گروه کوچک زبانآموزی راه اندازی کنید. یا می توانید هفتهای یک جلسه آموزشی به صورت فیزیکی یا آنلاین با آنها برگزار کنید.
به شما توصیه میکنم از قبل یک موضوع انتخاب کنید تا وحدت جلسه حفظ شود و بدانید قرار است بحث را از کجا آغاز و به کجا پایان دهید.
با خارجیها صحبت کنید
واقعاً هیچ وقت به اندازه دوران کنونی تعامل با دنیا کار راحتی نبوده است. اکنون از طریق این همه برنامه و شبکه اجتماعی به راحتی میتوانید دوستان زیادی از سرتاسر دنیا داشته باشید.
حداقل چند دوست انگلیسی زبان داشته باشید و در مورد موضوعات گوناگون با آنها روزانه صحبت کنید. به جز صحبت حتماً ایمیل هم رد و بدل کنید تا مهارتهای نوشتاری زبان را هم به خوبی یاد بگیرید.
آینه را فراموش نکنید
اگر به فرض محال هیچکدام از این راهها جواب نداد، آینه که هست!
فیلم گرفتن از خودتان هم میتواند راهی عالی برای تمرین باشد. شاید ابتدا کمی ناراحت کننده باشد که فیلم خودتان را ببینید؛ اما بعد از چند بار کاملاً عادی میشود.
میتوانید جلوی آینه یا دوربین، شعر مورد علاقهتان را بخوانید، یک ارائه یا سخنرانی به زبان انگلیسی داشته باشید و فکر کنید در میان یک جمعیت انبوه در حال سخنرانی هستید. خیلی از زبان آموزشها از همین روش نتیجه مثبت گرفتهاند.
بنویسید و دست به قلم باشید
کسانی که به دنبال یادگیری زبان در خانه هستند، اغلب درصد زیادی از وقتشان را روی مهارتهای گفتاری، شنیداری و خواندن زبان انگلیسی میگذارند و از نوشتن و دست به قلم بودن متأسفانه غافل میشوند.
در حالی که نویسندگی تمرین مهمی است برای درک بهتر ارتباطات.
این راهها را امتحان کنید:
به جای خواندن داستان، خودتان داستان بنویسید
بازهم تأکید میکنیم در اوایل آغاز جنین تمرینهایی، ممکن است دلسرد و ناامید شوید. لطفاً ادامه دهید و به این فکر کنید اگر امروز کارهایی را انجام دهید که دیگران حاضر نیستند انجام دهند، فردا کارهایی را انجام خواهید داد که دیگران قادر نیستند انجام بدهند.
نوشتن سخت نیست. هرچه به ذهنتان رسید بنویسید و در ابتدای کار به کیفیت فکر نکنید. فقط بنویسید. فارغ از نتیجه.
میتوانید با خاطره نویسی آغاز کنید. دو یا سه روز در هفته، زندگی روزمره خودتان را مثل یه داستان بنویسید. با هر فرمتی که دلتان میخواهد. اگر فکر کردید املای کلمهای را اشتباه نوشتید، همان لحظه در دیکشنری یا گوگل چک کنید. گوگل میتواند ساختار صحیح کلمات و جملات را نشانتان دهد.
در شبکههای مجازی محتوای خوب تولید کنید
به جای اینکه تمام وقتتان را در شبکههای مجازی برای دیدن کلیپهای خنده دار و عکسهای بی محتوا تلف کنید، پیج های آموزش زبان را دنبال کنید و زیر پستهای مفید به زبان انگلیسی کامنت بگذارید.
معمولاً دنبال کنندههای پیج های آموزشی به فکر کمک کردن به دیگران هستند و اشتباهات شما را تصحیح میکنند.
در انجمنهای اینترنتی عضو شوید
انجمنهای اینترنتی مکان مناسبی برای بهبود مهارتهای نوشتاری هستند. برای این کار کافی است موضوع مورد علاقهتان (مثل موسیقی یا خطاطی) را سرچ کنید.
شما اکنون روش های فوق العاده ای برای یادگیری زبان در خانه بلدید. وقت آن است یک لیوان چای یا قهوه دم کنید و بعد از صرف آن، آموزش زبان را شروع کنید. نکته آخر و پراهمیتی که می خواهم به شما بگویم این است که زبان را بی هدف یاد نگیرید. اگر واقعاً میدانید هیچ نیازی به آن ندارید، برای خودتان دردسر الکی درست نکنید. بنابراین ابتدای امر، هدف خود را از آموزش زبان به وضوح بدانید.
bishtarazyek